31.3.08

 

Matka eteni porispoolin kentälle eksotikairlainssilla ja päästiin maahan. Huhuja kuulin, jotta eräs amerikan pressa olisi tulossa kylään. Ei siis teeveekamerat olleet minua varten, miliiseistä puhumattakaan (onneksi)..

 

No, jotain ukrainalaisten tahtotilasta kertoo sekin, että aina on ollut tienposket täynnä jos jotakin kummaa ja roskaakin, niin nyt kun amerikan Ykä tuli käymään on kaikki puti puhdasta, uudet tikitaalitienviitat kertoo ajonopeudesta ja lämpötiloista ja sen sellaisesta. Lisäksi kentältä kylänraitille asti oli miliisejä vähintää 100 metrin välein. Matka muuten kestää toistakymmentä minuuttia motaria pitkin, joten laskekaa siitä äijämäärää..


Onneksi tilanne normalisoitui heti päästyäni kylän toiselle puolelle. Jopa tie huononi ja katulampuista paloi viidesosa. Ruuhka tukki tien, mutta onneksi täällä tunnetaan joustava liikennekulttuuri ja paikoin yksisuuntaisella yksikaistaisella tiellä oli 5 autoa rinnakkain. Ladakin taipuu yllättävän maastokelpoiseksi alkuasukkaiden käsissä. Hyvä ettei satanut vettä. Olisi voinut olla kunnon lällyralli. Alla kehno otos kännyllä, joka on kuitenkin paljon parempi ku ei kuvaa lainkaan.

Toinenkin ihme oli tapahtunut sitten viime kerran. 5 vuotta rakenteilla ollut tienpinnoitus entisen kolhoosin mailla oli vihdoin saatu päätökseen. Jes! tosin nyt jo tuossa uudessa tiessä oli ilmestynyt asfalttiin reikiä, vaikka alle puoli vuotta ollut käytössä. Hmm... mihinkähän käyttöön tarkoitetut fyffet on mennyt..

Enivei, hengissä perille pääsin majapaikkaan ja pääsin nauttimaan kunnon hapankaalikeittoa, jota vetelinkin sitten käkättiin sen verran, että uni alkoi silmää ja pötsiä painaa viimeisen lusikallisen jälkeen vallan tehokkaasti. Kyllä Ukrainassa sentään osataan kunnon ruokaa tehdä :)

1.4.08


Aamu valkeni. Uutiset kertoivat Ykän saapuneen 23.00 ja tiukan vartioinnin turvin livahti hotelliin, joka muuten on kuulemma eristetty korttelin säteellä snaippereilla ja muulla tosi tärkeällä. Kadut poikki, ihmiset ei saa olla ikkunoissa tai poistua just sille puolelle taloa joka on eristysalueena.. olikohan sittekään järkiä käskiä sitä kylään. Teeveekuva näytti pussisilmäistä ukkoa Jusenkon kanssa käppäilevän ja kätellen porukkaa. Jos en tietäisi miltä jetläkki tuntuu, niin olisin voinut väittää Ykän olevan kännissä. Voi olla Ykällä vaikia homma saada Ukraina Natoon tuolla hapituksella. Oliskohan teejiimeininkiä. Perinteistä suomalaistyylistä itämatkailua ja pitkät paskat ulkomaailmalle.. En tiä, raskasta varmaan olla amerikanpressa. Kuvaa en uskaltanut ottaa mistään, sillä olisi saattanut snaipperi minut tiputtaa. Eihän sitä ikään tiä.